Кулінарія

Рецепт піци з ароматним соусом. Таку піцу люблять всі!

Пропоную приготувати домашню піцу з ароматним соусом. Виходить неймовірно смачно!

Інгредієнти

Тісто:

  • 150 мл теплої води
  • 1 ч. ложка (без гірки) цукру
  • 0,5 ч. ложки сухих дріжджів
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 270 г (+/ -) пшеничного борошна

Томатна основа:

  • 3 ст. ложки томатної основи + спеції

Начинка (може змінюватись за бажанням):

  • 200 г шинки
  • 200 г сиру
  • 9 шт. томатів черрі

Соус:

  • 1 ст. ложка сметани
  • 1 ст. ложка майонезу
  • 1 зубчик часнику
  • трохи зелені
  • за смаком сіль, чорний мелений перець

Як приготувати

З інгредієнтів, запропонованих у даному рецепті, виходить велика піца діаметром 30 див.

Тісто замішується дуже просто і швидко.

  • У теплу воду додаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі розчинилися і почали працювати.
  • Додаємо сіль і рослинне масло. (У мене оливкова) Злегка перемішуємо і починаємо потроху вводити борошно. Спочатку вимішуємо ложкою в мисці, потім – руками на столі. Вимішуємо тісто до гладкості і однорідності. Тісто виходить м’яке, але не липнущее до рук.
  • Тісто округляємо, кладемо в миску і прикриваємо рушником. Залишаємо, щоб воно збільшилося в 2 рази. На це зазвичай іде хвилин 30-40.

В якості начинки можна використовувати будь-які продукти. У мене сьогодні шинка, помідори черрі, два види сиру.

Ще мені дуже подобається додавати часниковий соус, піца з них виходить дуже ароматний!

Готуємо соус. Зелень дрібно нарізаємо, часник натираємо на дрібній тертці, солимо, перчимо.

  • З’єднуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо.
  • Також люблю в піці об’єднувати кілька видів сиру. На цей раз у мене моцарелла і чеддер. Сир натираємо на крупній тертці і змішуємо.

Тісто готове. Духовку включаємо розігріватися на 200 градусів. Форму для випікання піци або деко злегка змащуємо рослинним маслом.

  • Тісто акуратно витягуємо з миски, кладемо на деко і руками розтягуємо за розміром дека. Качалкою користуватися не обов’язково, тут все швидко виходить і руками. Робимо невисокі бортики.
  • Для томатної основи можна взяти будь томатний соус. У мене домашній. А з спецій я взяла орегано.
  • Томатну основу розмазуємо по тесту, не виходячи на бортики, щоб при випіканні соус не горів, і присипаємо спеціями.
  • Зверху висипаємо половину кількості натертого сиру. Потім викладаємо шинку і черрі, розрізані навпіл.
  • Всі присипаємо залишилися сиром. Часниковий соус розкладаємо ложкою по всій піці.
  • Випікаємо піцу в духовці, розігрітій до 200 градусів, орієнтовно 20-25 хвилин.

Ароматна піца готова!

Піцу розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.